Restaurant

The kitchen is the domain of Fabien. He likes to prepare regional and traditional dishes with local based products: chicken thighs stuffed with morels, steaks of perch and trout, crusts of mushrooms …
The menus adapt to the seasons. The hunt celebrates autumn, cheeses warm up the winter and salads and grilled meat accompany the summer season .
Proposing wines from the four quarters of France, the wine card puts emphasis on the region of Jura and Franche-Comté. Yellow wine, ‘vin de paille’ and Macvin can even be enjoyed in a glass.

Mentioning the breakfast, this is the moment of pleasure par excellence : Viennese pastries, orange juice, hand-made apple juice of the Jura, homemade jams, basket of fresh fruits, cereals, hand-made yoghurts, tea and coffee, all you can eat.  (From 8am to 10am).

The restaurant room, spacious and bright, is in summer enriched by a terrace for dining.

Menu for 12 € at lunchtime, during the week, without drink.
Restaurant is closed on Sunday and Thursday evenings. Annuel leave in April and Octobre.  

fabien

les menus

 

8

Menu Enfant

  • Saucisse Morteau / Frites
  • ou
  • Nugget ’s de filet de poulet / frites
  • Surprise glacée
  • Un sirop à l’eau

Servi jusqu'à 10 ans

13

Formule Express

  • Entrée du Jour
  • Plat du Jour
  • Assiette de Fromage
  • ou
  • Dessert du Jour

Du Lundi au Vendredi Uniquement

 

 

22

Menu à 22 €

  • Velouté de pois cassés, chips de saucisse de Morteau, espuma de Mont d’Or
  • Filet de poulet gratiné au vieux morbier
  • Pomme de terre à la crème, oignons et lardons
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • ou
  • Dessert au choix

28

Menu à 28 €

  • Croute aux champignons des bois et aux morilles à la crème
  • Filets de truites de la Jougnena beurre blanc au Vin Jaune
  • Et ses garnitures
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • Dessert au choix

36

Menu à 36 €

  • Assiette de foie gras de canard maison, chutney d’oignons et ses toasts
  • Médaillons de filet mignon de veau régional aux poivres verts
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • Dessert au choix

Les spécialités régionales

prix / personne et minimum 2 personnes (sauf gratin)

22

Le gratin des chats gris

  • Pommes de terre, Oignons
  • Mont d’or , Crème
  • Saucisse de Morteau
  • Salade verte
  • +

Un Dessert au choix

22

Le Mont d’Or Chaud

  • Mont d’Or chaud
  • Pommes de terre 
  • Charcuterie
  • Salade verte
  • +

Un dessert au choix

22

La Raclette du Haut Doubs

  • Raclette
  • Pommes de terre 
  • Charcuterie
  • Salade verte
  • +

Un dessert au choix

22

La fondue Savoyarde

  • Fondue Comtoise
  • (comté fruité uniquement)
  • Charcuterie
  • Salade verte
  • +

Un dessert au choix

à la carte

Les entrées

 
Salade verte  4.00 €
Velouté de pois cassés, chips de saucisse de Morteau, espuma de Mont d’Or 12.00 €
Douzaine d’escargots en coquille au beurre persillé 14.00 €
Assortiment de charcuterie du Haut Doubs et salade verte 12.50 €
Croute aux champignons des bois et aux morilles 13.50 €
Foie gras de canard maison, chutney d’oignons et ses toasts 17.50 €
Croute aux morilles et à la crème 18.50 €

Les poissons

 
Duo de filets de truites de la Jougnena (Franco-Suisse) au Vin Jaune (Jura)  18.00 €
Filets de perches au beurre noisette 18.00 €
Filet de sandre au beurre noisette 18.00 €
Tagliatelles fraiches au saumon et crème à l’absinthe 18.00 €
   

Les viandes

 
Saucisse de Morteau gratinée au Cernois, pommes de terre et lardons 14.50 €
Faux filet de bœuf grillé aux morilles et à la crème 25.50 €
Faux filet de bœuf grillé nature 16.00 €
Médaillons de filet mignon de veau aux champignons des bois et aux morilles 26.50 €
Filet de poulet gratiné au Morbier, pomme de terre et lardons 17.50 €


 

Visit our partners

lien
lien
lien
lien
lien